Igår gjorde jag en ny hitte-på-rätt. Nu körde jag på säkra kort bland ingredienserna men nästa gång ska jag experimentera lite mer.




ca 4 port

5 paprikor
500 gr nötfärs
1-2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 morot
champinjoner
tomatpuré
soja
köttbuljong/fond
1-2 dl creme fraiche
svartpeppar och oregano
fetaost (till gratineringen)

Sätt ugnen på 225 grader, förbered också och sätt igång en stor kastrull med vatten för att kunna förvälla paprikorna.

1. Hacka löken och champinjonerna, finhacka vitlöken och grovriv moroten.
2. Fräs alltihopa på medelvärme i en kastrull samtidigt som du fräser nötfärsen i en stekpanna.
3. Häll över färsen i kastrullen och tillsätt resterande ingredienser (inte paprikorna och fetaosten såklart). Mängden creme fraiche avgör man själv.
4. Låt röran koka ihop sig lite på låg värme medan du halverar och kärnar ur paprikorna. Förväll dom i ca 5 minuter i det numera saltade och kokande vattnet.
5. Lägg paprikorna i en smord ugnsfast form, fyll halvorna med köttfärsröran och toppa med smulad fetaost.
6. Gratinera i ca 20 min.

Servera med t.ex. ris och en god sallad. Vi gjorde en kall vitlökssås till på turkisk yoghurt. Gott!